donderdag 5 november 2015

Wat hebben taal en gras met elkaar te maken?




Na dertig jaar in loondienst te hebben gewerkt en een periode van onvrijwillige werkloosheid en ziekte richtte ik mij in 2011 volledig op het tekstschrijfvak. Na een lange zoektocht van 'wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik' kwam ik tot de conclusie dat schrijf- en redactiewerk mij het meest aan het hart ligt. Bovendien is dat werk dat mij erg goed ligt.

Voor diverse organisaties en opdrachtgevers schreef ik naar volle tevredenheid teksten, verzorgde de redactie van twee boeken en verzorgde voor enkele opdrachtgevers de webredactie. Bij mijn toenmalige werkgever maakte ik tien jaar lang deel uit van de redactie van het personeelsblad en schreef ook artikelen voor dat blad. Ook deze weblog, 'Luctor et emergo - vallen en weer opstaan', kwam in deze periode tot stand.

Met het daarbij opgebouwde portfolio ging de kogel door de kerk: ik zette de stap naar zelfstandig ondernemerschap. Hierbij presenteer ik met trots mijn nieuw opgerichte 'Tekstbureau Taalgras'.

Waarom de naam 'Taalgras'?
'Taal' is mijn wezen, mijn passie. Deze passie druk ik uit in schrijven, maar ook in lezen en onderzoeken. Met taal help ik om een boodschap zo helder mogelijk over te brengen.
'Gras' duidt op grazen: grazen naar taalfouten die ik verbeter, grazen naar informatie die ik in de gewenste vorm omzet. Maar 'gras' verwijst eveneens naar mijn achternaam, Groeneveld.

Ik kan je van dienst zijn met het schrijven van online- en offline teksten, (web-)redactieklussen en historisch onderzoek. Ik ben gespecialiseerd in onderwerpen met een sociaal-maatschappelijk, historisch en/of cultureel karakter, maar ook voor andere onderwerpen kun je vertrouwen op levering van deskundig en professioneel werk.

Wil je meer weten? Kijk dan op de website van 'Tekstbureau Taalgras': http://tekstbureautaalgras.nl/ of stuur een mailtje naar info@tekstbureautaalgras.nl.

Sinds vandaag is 'Tekstbureau Taalgras' ook te vinden op Facebook: https://www.facebook.com/tekstbureautaalgras/ 

6 opmerkingen: